Nastavení čerpadla ALPHA 2

Reklama
Nastavení čerpadla ALPHA 2

Vytápím RD peletkovými kamny přes AKU nádrž 1000l. Regulaci mám ekvitermní VSE 3000 servopohon ESBE. Regulaci jsem si vyladil pomocí úpravy ekvitermní křivky a nastavení nočního útlumu tak že téměř nepoužívám termohlavice- mám je otevřené a v domě je stálá tepelná pohoda nikoliv intervaly teplo - zima. Jako oběhové čerpadlo mám osazeno čerpadlo ALPHA 2 s funkcí AUTOadapt. Toto čerpadlo zobrazuje aktuální spotřebu energie na displeji. S nastavením funkce AUTOadapt je spotřeba 22W. Pokud jsem tuto funkci vypnul a dal nejnižší otáčky čerpadla tak je spotřeba 6W a systém vytápí bez problém. Z manuálu čerpadla jsem usoudil že funkce AUTOadapt je výhodná když je systém regulovaný termostatickými hlavicemi. Jsou tyto moje úvahy správné?
Děkuji za případné odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.