Oprava omovní kanalizace - kamenina

Oprava omovní kanalizace - kamenina

Zdravím,
rád pročítám zdejší rady. Mám dotaz a prosím o radu:
Před 15 lety odpady v RD svedeny do vodorovné kameninové kanalizace (společně s jedním dešťovým svodem) v předsíni domu, jež pokračuje do odpadní šachty v průjezdu. Tehdejší "mistr" spojení vyřešil tak, že do obruby glazované kameninové roury nacpal konopné lano (kvůli zatečení betonu) a obrubu obetonoval.
Zjistil jsem nyní, že kanalizace značně prosakuje, odkryl jsem podloží a obnažil 2 spoje (z 5) - ostatní se zdají dobré a suché. Teď mám - dle mého - dvě řešení:
1. Vložit do spojů gumové těsnění. Jde to i bez demontáže celého potrubí (už se někde nedostanu), např. rozříznutím těsnění - vložením řezem nahoru - poctivým obetonováním obruby?
2. Vložit do kameniny plast (OSMA KG?) - protlačit rourou - pospojovat (lepit?). Problém je, že se nedostanu (bez bourání a ničení obkladů) až k odvodu WC v přízemí a mám obavu, že jen těsné doražení a nějaké utěsnění by mohlo způsobit následně problémy s ucpáváním, netěsností... Druhý problém je, že kamenina se mi do šachty stáčí - půjde prostrčit nová plastová trubka? Děkuji za rady. Hynek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.