zase výběr kond. kotle...

Rubriky:

Reklama
zase výběr kond. kotle...

Dobrý večer,
obracím se na vás, jakožto mamina na mateř. dovolené, na kterou zbyla "příjemná" povinnost zajistit výměnu plyn. kotle. Babrám se v tom už cca měsíc a každá rada dobrá...
K naší situaci: rodinný dům ze 70. let ("dvougenerační kostka") s nově zateplenou střechou, vyměněnými okny (1,1), ohřevem TUV solárními panely (zásobník 300 l + dohřev zajišťuje bojler 120 l na hranici životnost)i, litinové radiátory a době výstavby odpovídající rozvody.

Po předchozích zkušenostech s úpravami domu jsem oslovila X firem, ze kterých se dostavili celkem 3 plynaři.
1. mi tvrdil, že u nás kondenzační kotel nemá smysl
2. by byl moc rád, abych si vybrala KK Viessmann
3. dtto - KK Buderus

Pro kondenzační kotel jsem se tedy po konzultaci s dašími odborníky rozhodla (zajímavé je, že poměr ano-ne je velmi těsný).

KK Viessmann s největší pravděpodobností nezvolím, především kvůli ceně a také mám obavy, že navržených 19 kW by nestačilo (v prvním patře bydlí prarodiče, kteří potřebují doma dost teplo).

Moje otázky zní:
Je Buderus GB172-24 dobrou volbou? Máte zkušenosti s poruchovostí tohoto kotle?
Jaká je orientační životnost KK?
Jak vyřešit problém - přízemí "je nám zima", 2. patro sauna???
A hlavně, jak to tedy je, když chci odstranit stávající boiler propojený se zásobníkem TUV ze solárů a propojit to na nový kondenzační kotel - musí ten pak mít zásobník na TUV? a pokud ano, jak velký (zde se opět názory velmi liší).

Předem děkuji za Vaše názory. Omlouvám se, pokud něco nedává smysl, jak říkám, této problematice se věnuji teprve měsíc :-) a doufám, že mě nic horšího v tomto domě nepotká.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.