Zateplení podlahy na půdě

Rubriky:

Reklama
Zateplení podlahy na půdě

Dobrý den.
Mám starší RD kde chci zkulturnit neobývanou půdu tím že tam mimo jiné udělám rovnou podlahu - při té příložitosti bych ji rád zateplil a zabránil tak únikům tepla ze spodní místnosti přes strop nahoru. Zajímalo by mě jestli s tím má někdo nějaké praktické zkušenosti a mohl by stručně poradit.

V současné chvíli je složení stropu/podlahy na půdě takové: odspodu rákos,pak prkna, trámy,prkna a na nich 3-5cm suti a na tom položené půdovky a na nich staré lino.
Idea je taková že odstraním suť a půdovky, na prkna udělám rastr z latí, mezi latě přijde izolace a na ten vyplněný rastr přijdou 2 vrstvy OSB desek.
A mám 2 dotazy:
1.) jak silnou vrstvu izolace mám na půdě dělat (je mi jasné že čím více tím lépe, ale někde je určitě mez přes kterou se nevyplatí jít protože náklady vložené na to stoupají ale úspora v zadrženém teple již tolik neroste)
2.) co použít jako izolační výplň - varianty jsou polystyren nebo nějaká vlna. koukal jsem na součinitele tepelné propustnosti u vln a polystyrenu a rozdíly mezi nimi jsou v setinách wattu na m2, ceny už v setinách rozdílné nejsou :-) - nebo jestli to nějak zkombinovat ? Na propustnost par apod. bych moc nesázel - současná vrstva moc par nepropustí a nikde nic neplesniví ani nehnije.

Děkuji s pozdravem Fridrich Jiří, Chomutov

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.