napojenie krbovej vlozky do komina pod uhlom 59st
Zdravim,
precital som toho vela, ale odpoved presne na moju otazku som nenasiel. riesim uvedenu vec:
staviam si obojstranny krb. Chcem ho dat do vysky ,ze spodna strana bude asi 50cm nad podlahou. stred vlozky je od komina asi 90cm . Problem je ale ten ,ze vyrobca odporuca pripojenie do komina pod uhlom 45st. Keby som to chcel dodrzat, musel by som napojit komin vo vyske asi 2,8-3m , co pri mojom strope 2,6m neprichadza do uvahy.
Videl som mnoho zapojeni ,kde dymovod z vlozky sa lame na 90st a pod tymto uhlom sa pripaja aj na komin.
Moja otazka: myslite ,ze to bude velky problem, ked z krbovej vlozky pojde 20cm dymovod s klakpou, potom variabilne koleno asi na tich 59stupnov, a pod tymto uhlom pojde asi 1m dymovod rovno do komina.
krbova vlozka by mala mat 15kw.
Vystup z krb. vlozky 20cm ,,, komin je asi 13m vysoky, azbestocementovy. vonkajsi priemer ma viac ako 22cm.
sopuch by bol vo vyske 7,5m .
je predpoklad, ze by bol zly tah pri takejto vyske, ked by som nenapajal pod uhlom 45st ? pripadne zvysenie tahu by som mohol poriesit tou tocivou hlavicou na komine,,alebo vystrcenim nerezovej rury z komina a tymto ho predlzit.
dakujem za rady.