cim vytopit vilu s mernym vykonem tepla na dum 42 kW?Dobry den,
zacinam rekonstrukci 3-patrove rodinne vily z 20-tych let. Zdi domu 30 cm plna cihla a buh vi co jeste ... Hruby nastrel je ze na vytopeni baraku bude potreba neco s vykonem cca 42 kW.
Jako prvni me napadlo tepelni cerpadlo voda-voda jenze pan majitel je opravdovej osel: zadne zatepleni (pry aby nebyl narusen historicky raz budovy), zadne podlahove topeni (takze TC z kola ven...) a tak dale.
Plyn bohuzel v oblasi zaveden neni. Jako nejrozumnejsi alternativa se mi jevi splynovaci kotel na pelety se zasobnikem jelikoz uz pana majitele tak trochu znam a je mi jasne ze si sam topit nebude. Kolik takovy kotel vubec sezere za topnou sezonu peletek?
Jako dalsi alternativa me napadlo elektricke topeni do kazde mistnosti podla potreby, protoze je predpoklad ze buduva bude z 80% neobydlena, pripadne tam nejak zavest teplovzduch... skratka neco o co se netreba zas tolik starat a nebude stat jako provoz mensi tovarny.
Do topeni nedelam, proto se chi poradit nez zajedu za topenari a ti mi budou vychvalovat kazdy svuj system.
doufam ze ho dotlacim alespon k izolaci strechy ale nevim jestli to moc pomuze.
Ono je to kazdy tyden novy napad kdyz prijede na vikend a uz me z toho zacina bolet hlava. Kdyby z toho nekoukala zakazka na 1-2 (mozna i 5 pri tom pristupu) let tak bych se na to vy... ale zatim plati nacas takze deme dal.
kdyby mel nekdo nejaky navrh od ceho se odrazit budu Vam velmi vdecny.
preju hezky vecer,
robert