ušetřím, když snížím objem vody?

Reklama
ušetřím, když snížím objem vody?

Dobrý den, chtěl bych využít tohoto prostoru k dotazu, a to, jestli skutečně rekonstrukcí ze samotížného topného systému s litinovými radiátory a velkou světlostí potrubí přechodem na tlakový systém s malým obsahem, s rozvodem potrubí o menší světlosti a nuceným oběhem vody a za použití dnes běžně dostupných otopných těles docílím snížení nákladů na vytápění. Tedy oproti variantě první.
Tento problém mám dosud v hlavě nevyjasněn (již několik let) a rád bych znal názor jak odborné veřejnosti, tak i  od těch, kteří rekonstrukci absolvovali a tudíž mají možnost porovnání. Já hodnocení od lidí co tvrdí, že díky změně topného systému ušetří mám zkreslené, protože v rámci rekonstrukce udělali ještě něco navíc, tzn. buď zateplili nebo vyměnili okna, event. kotel, či TRV, popř. doplnili systém o ekvitermní regulaci.
Chci tedy vědět (ale zajímá mě to i obecně) pokud u mého zatepleného dvougeneračního domu osazeného plast. okny, kde funguje bezproblému nízkoteplotní samotížný otopný systém s plynovým kotlem Gasex 24 s ekvitermní regulací, litinovou Emkou (netopí se v ní, je držena pouze jako záloha pro doby horší) a litinovými radiátory, kde je u všech TRV, mohu docílit ještě větší úspory tím, že dle současných trendů a moderních technologií vyměním rozvody(měď, plast) a osadím otopná tělesa (za desková). Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.