Varimatik 25

Reklama
FZ František Zuzánek @frantisek.zuzanek před 13 roky17.11.2010 11:50:00
Varimatik 25

Přeji hezký den,provozuji od letoška kotel vm 25,zapojení mám přes 4cestný ventil ovládaný mechanicky.Vytápím cca260 m2 a k tomu dva bojlery 160 litrů.Při současných venkovních teplotách +5st. propálím 26-30 kg uhlí za den.Nastavení kotle mám 1s. přikládání a 100s. prodleva,teplota kotle nastavena na 70 stupnů.V bytech je teplota 23-25 stupnů.Kotel je v provozu 24 hodin.Spouští se 2-3 x za hodinuZajímalo by mě zda má někdo zkušenosti s vypínáním kotle na noc,jeli nějaká úspora v množství uhlí.Když jsem kotel na noc vypnul a ráno pustil do provozu,tak mi kotel díky orošení uhlí vždy bouchl do násypky.Vyvrtal jsem do násypky díru o průměru 8 mm,dle vašich rad,rosení je menší,ale je stále. Při zakoupení kotle jsem musel zcela přetěsnit spoj mezi násypkou a kotlem,přetěsnit víko na nasýpání uhlí,poupravit ovládací klapku na vzduch která se zasekávala a další základní věci.Jsem strojař a myslím si že za cenu kotle která je dosti vysoká je dílenské zpracování na důležitých místech kotle dosti slabé.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.