Viadrus a samotíž

Reklama
Viadrus a samotíž

Dobrý den, rekonstruujeme starší rodinný dům a děláme kompletně nové topení včetně bojleru a vody. Zajímalo by mne zda se dá kotel Viadrus (nejspíš U 26) zapojit do samotížného systému a čerpadlo nechat připojit jen doplňkově. Topenář, kterého jsem měla na domě, mi řekl, že na tyto kotle se samotíž už nedělá, že je to neekonomické z hlediska hodně vody v systému a tlustých trubek, které tam nejdou připojit. Pokud ale budu mít celý dům (není nijak velký) na čerpadlo, tak za zimu asi propálím i dost elektřiny, ne?
Pak bych ještě měla dotaz, do jaké teploty lze provést nové rozvody topení i vody, mají přijít mrazy a bojím se, aby to nějak nepopraskalo. dům je nyní neobydlen a nevytápěn. Děkuji mockrát za odpověď. PM

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.