Voda ze studny zakalená jílem

Reklama
LS Lucie Slejšková @lucie.slejskova před 13 roky26.11.2010 17:24:00
Voda ze studny zakalená jílem

Dobrý den,
donedávna jsme měli ve vrtané studni (13 m) studni čirou pitnou vodu, před pár dny začala téci tmavá zakalená jílem. Tento stav nastával pouze výjimečně při silných deštích, současné situaci ale nic takového nepředcházelo. Pouze o několik domů dál soused upravoval svou studnu - nevíme přesně, co s ní dělal. Předpokládáme, že se nějak narušilo podloží a do vrtu se nám dostal jíl. Na doporučení vodu ze studny čerpáme, abychom odčerpali kalnou vodu. Stav vody se zlepšuje, ale je stále dost zakalená, čerpáme již 3. den s přestávkami. Je možné, že situace je způsobena ještě něčím jiným a že čerpáním vody se stejně čisté vody nedobereme? Na tomto portále jsem četla podobný dotaz a odpověď zněla, že se čerpá více vody, než je síla pramene. Náš pramen je silný a než začala klesat hladina, trvalo to 2 dny. Ale je pravda, že nyní odebíráme více vody, protože máme malé dítě a často například pereme pleny.
Co byste nám radili?
Díky za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.