izolace podlah, krovu

Rubriky:

Reklama
izolace podlah, krovu

Dobry den,
resim zateplneni starsiho rodinneho domku a narazil jsem na nekolik problemu:

1. Podlahy jsou v prizemi betonove a v dalsich podlazich drevene tramove (od spodu - omitka, rakos, prkna, mezera, prkna, zasyp, prkna). Myslite ze ma smysl mezi vytapenymi podlazimi zasyp nahrazovat jinou izolaci (vatou, vlnou)? Jak se divate na variantu lepeni EPS na stropy? (nechce se mi moc do rozebirani podlah, navic bych mohl dat izolaci jen mezi tramy - kdybych chtel udelat jeste vrstvu nad tramy delalo by mi to neplechu s dvermi a navic bych zvysil podlahu a stropy nejsou zrovna moc vysoke, takze bych jeste vice snizil svetlou vysku). V prizemi by me snizeni svetle vysky netrapilo, protoze tam jsou stopy vyssi, tudiz lepeni EPS na strop by pro me bylo vyhodnejsi (popripade tvorba nejakeho podhledu s vatou/vlnou).

2. Krovy: lepenkova sindel na drevenem bedneni, krokve (cca 12-16cm). Vzhledem ke krytine bude asi muset byt udelana odvetravaci mezera - je nutne ji tvorit prkennym bednenim? Myslel jsem, ze bych nechal mezi bednenim mezeru tak, ze bych mezi tramy natahnul folii tak, aby vznikla mezi bednenim a folii mezera a pak izolaci, pod ni parotesku. Akorat nevim jak by se presne ta folie mezi tramy umistila - jestli ji normalne zasponkovat na boky tramu, nebo se budou muset ty kraje nejak osetrit treba lepenim k tramu (asi ano, jinak by voda stekala mezi folii a tramem do izolace) a cim lepit. (viz obr. varianta 1)

a jeste posledni dotaz - nejsem si jisty jakou izolaci krovu zvolit - mineralni vlnu nebo skelnou vatu? Ta vlna mi prijde praktictejsi na montaz, vata dle rychleho pruzkumu cen na internetu vychazi lepe cenove a tepelne izolacni vlastnosti maji pri stejnych tloustkach podobne.

za odpoved predem dekuji

J.Milec

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.