OKna Trocal 88+, Rekuperace
Tak dnes jsem se vrátil z práce a doma hotová katastrofa!!!!! Dnes u nás je vichřice ze S a všemi okny na sever mi fouká!!!! Ale opravdu fouká!!!!A fičí meluzína!!! musel jsem je přelepit, hýbalo to i záclonou. Je to na všech dvojkřídlých oknech, na obou křídlech horní polovina po celém obvodu. Jako by křídlo dole dosedlo a nahoře odstávalo. Je to vážně hrůza. V Decru mi řekli, že snad do 14-dní někdo přijede!!!! Poštelovat se mi nepovedlo nic, ale nevím jak se to správně dělá. Nějak jsem nepřišel na to, jak zvětšit přítlak na horním pantu. O křídle otevíracím ani nemluvě, na svislé straně není žádný štelovací prvek. Zítra se podívám, jestli se mrazem nějak neohnuly rámy. Začínám si myslet, že to byla velice špatná volba. Tři těsnění a deklarovaná těsnost?? je mi to k smíchu...teda spíš se mi chce brečet...
Další problém. Rekuperace. Nasávání mám na severním štítu, hned za vstupní mřížkou zpětná klapka (motýl). Jak se opřel vítr, tak mi to foukalo doma i když rekuperace neběžela. A jak!! Manželka si v pracovně musela zalepit mřížku. Jenže jak samovolně celý den profukovalo přívodním potrubím a odtah byl zastaven, tak mi zamrznul totálně výměník. Z výustek mi šlo cca 1,5°C:(((((. Takže jsem nasávací potrubí odpojil a zaslepil. Budu muset koupit těsnou klapku se servopohonem. Před chvílí jsem na chvíli pustil pouze odtah a vypadá to, že výměník rozmrzl. Teď už to nebeží a ukazuje to to teplotu ve výměníku 9°C, tak snad je to rozmrzlé.
Další problém. Jak sněží tak mi vichřice fouká sníh pod tašky a pod hřebenáče a v odvětráním hřebene mi trochu sněží na půdu do vaty....