strop z OSB přímo na na vazníkyDobrý den, vzhledem ke zpoždení díky čekaní na okna a střešní kritinu, jsem nucen trochu přehodnotit-změnit systém stavby.
Napadlo mě přidělat na vazníkový krov sespodu OSB desky na přímo nikoli přes nosný trám či profil kolmo navazniky s danou roztečí.
Desky mají 2000X 1250 rozteč vazníku je 101 (světlá šířka) místa napijení bych z vrchu spojil prošroubovaním přes pomocný plech.
Původně měl být zavěšený podhled s SDK v každé místnosti zvlášť, ale já ten strop potřebuju díky nízkým teplotám zaklopit už teď...
Jako nevýhodu vidím že tím vznikne problematický spoj strop a stěna který je potřeba nějak odhlučnit. Předpokládám, že to půjde vyřešit tím že profil kotvící stěnu do stropu oddělím od stropu (OSB desky) gumovou pásku.
Jako výhodu vidím jednoduchost, cenu a rychlost zhotovení. Na OSB desky bych položil mezi vazníky kamennou vatu pro útlum hluku střechou a na to další vrstvu izolace kolmo na vatu.
Tu vatu bych mezi vazníky vypěnil (vata má 100cm a Vazníky 101cm). Kdyby pěna hodně snižovala útlum další izolace by byla taky z kamenné vaty...
Je to reálné řešení?