Sníh na střešních oknech

Rubriky:

Reklama
Sníh na střešních oknech

Dobry den,
nevíte, zda existuje nějaké technické opatření, jak dostat sníh ze střešních oken? Při počasí jako je teď je na střešních oknech už pár dní souvislá vrstva sněhu a to i přes to, že interiér pod nimi je topený na 21 st. C. Střešní okna jsou ve sklonu střechy 45st., a jsou osazena dle požadavků výrobce. Problém není sesouvání sněhu na okna ze střechy (je tam zábrana proti sněhu), ale to, že sníh z oken prostě nesjede.

Zkoušel jsem prohledat diskuzi, ale nic na toto tém jsem nenašel a většina z těch pár rad, co se mi podařilo najít jinde více méně radí buď počkat až sníh sleze (rada k nezaplacení) nebo sundat sníh mechanicky, koštětem. Ne že by mě tyto odpovědi nenapadly, ale není to přesně to co hledám ;)

Napadlo mě řešení, topným kabelem, který se používá k vytápění okapních žlabů a svodů. Podmínky, za kterých se toto vyhřívání spouští jsou prakticky totožné. Je to úplný nesmysl? Nebo neexistuje něco jiného?

Díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.