kondenzace po rekonstrukciDobrý den,
Ctěl bych se zeptat na váš názor.
Při rekonstrukci bytu, jsem udělal několik drobných změn na WC, které patrně způsobily poměrne velkou kondenzaci vody v rou místnosti. viz, foto.
Původní stav, wc, ve starém činžáku, obvodové zdivo z plných cihel, žádné zateplení. Okno s jedním sklem, v zimě velká zima! nikdy jsem neměřil teplotu, ale po ránu to odhaduju jen lehce nad 0.
Proběhla výměna oken, EURO profil 68, zadní stěna byla více méně z estetických důvodů "zarovnána" SDK s izolací vatou a srop byl snížen o cca 250 mm taky SDK s vatou. Nad oknem byla udělána díra pro průchod roury od digestoře, ktetá vede nad podhledem. Digerstoř zatím nefunguje, takže je roura zacpaná taky vatou (lehce). Místnot nemá a nikdy neměla vytápění.
S příchodem zimy začala v rohu kondenzovat voda. Při současných mrazech je v místnosti cca 11 stupňů a vlhkost přes 70 %! což mě poměrně překvapilo.
Teplota je při pobytu do 5 minut v klidu snesitelná a z těchto důvodů to namám potřebu řešit.
Pocitově bývala před rekonstrukcí teplota daleko nižží a k žádné kondenzaci nedocházelo! (vyjímečně na nádržce s vodou)
Jakým způsobem bych se mohl té vody zbavit? topení může být pouze elektrické a vytápět to vednevnoci na 21 se mi moc nechce. Pomohlo by zateplení zvenku? (připadá v úvahu pouze ze strany lodžie) může mít vliv díra pro digestoř? nebo něco jiného?
díky za odpověd MK