kondenzace po rekonstrukci

Reklama
kondenzace po rekonstrukci

Dobrý den,

Ctěl bych se zeptat na váš názor.

Při rekonstrukci bytu, jsem udělal několik drobných změn na WC, které patrně způsobily poměrne velkou kondenzaci vody v rou místnosti. viz, foto.
Původní stav, wc, ve starém činžáku, obvodové zdivo z plných cihel, žádné zateplení. Okno s jedním sklem, v zimě velká zima! nikdy jsem neměřil teplotu, ale po ránu to odhaduju jen lehce nad 0.
Proběhla výměna oken, EURO profil 68, zadní stěna byla více méně z estetických důvodů "zarovnána" SDK s izolací vatou a srop byl snížen o cca 250 mm taky SDK s vatou. Nad oknem byla udělána díra pro průchod roury od digestoře, ktetá vede nad podhledem. Digerstoř zatím nefunguje, takže je roura zacpaná taky vatou (lehce). Místnot nemá a nikdy neměla vytápění.
S příchodem zimy začala v rohu kondenzovat voda. Při současných mrazech je v místnosti cca 11 stupňů a vlhkost přes 70 %! což mě poměrně překvapilo.
Teplota je při pobytu do 5 minut v klidu snesitelná a z těchto důvodů to namám potřebu řešit.
Pocitově bývala před rekonstrukcí teplota daleko nižží a k žádné kondenzaci nedocházelo! (vyjímečně na nádržce s vodou)
Jakým způsobem bych se mohl té vody zbavit? topení může být pouze elektrické a vytápět to vednevnoci na 21 se mi moc nechce. Pomohlo by zateplení zvenku? (připadá v úvahu pouze ze strany lodžie) může mít vliv díra pro digestoř? nebo něco jiného?

díky za odpověd MK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.