chlad kolem potrubí

Rubriky:

Reklama
chlad kolem potrubí

Dobrý den, máme postavenou difúzně uzavřenou dřevostavbu. Ještě v ní nebydlíme, ale už topíme. Blower door testem byla naměřena hodnota 1,0; čekali jsme lepší hodnotu, jelikož jsme parotěsnou vrstvu dělali sami a přelepili každou sponku, každý spoj, každý prostup. Akorát mně překvapilo, že při měření pán neutěsnil komínový průduch (pouze mřížky krbové obestavby) a kanalizace byla zacpána pouze klasickými kanal. zátkami, kterými při zkoušce dost táhlo. A s tím souvisí i můj dotaz. Ještě nemám zapojené na kanalizaci všechny zařizovací předměty, kolínka jsou utěsněné pouze kanalizační zátkou, když strčím ruku do předstěny v přízemí v technické místnosti (mám tam malý kontrolní otvor), kde je stupačka a trubky k solárům, cítím, že tama táhne chlad a zdá se mi, že tam vzniká kondenz (lehce zvlhlá (nebo chladná) vata v předstěně dole v rohu). Zkoušeli jsme z půdy rozekrýt prostor kolem stupačky - tam je vše v pořádku, vata suchá, chlad nejde cítit. Momentálně je v technické místnosti kolem 18°. Myslíte, že až se zapojí všechny zařizovací předměty a dá do chodu rekuperačka, že se to zpraví nebo byste konstrukci v přízemí ještě rozekryli?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.