Kurenie obilim - Benekov R15Dobry den,
mal by som prosbu, ci by mi niekto vedel poradit ohladom kurenia s obilim..Mam Benekov R15 a kurim psenicou miesanou s odpadom z obilia - asi 1:1. Teda kuril by som len sa s tym trapim uz 1 mesiac a zatial bez vysledku bohuzilal. Problem je hlavne ze kotol nevie dosiahnut nastavenu teplotu vody kotla 75 stupnov, vie sa dostat max na 63 stupnov, popritom menim nakladanie, skusal som tam pridat viac dreva, aby sa to viac rozhorelo - menit davkovanie,ale nic. Stale to padne naspat na 60 stupnov. Ked dam prilis velke davkovanie, tak mi vznika stasrne vela nezhoreneho obilia v popolniku..Fakt ma to uz stve,lebo som tym zabil strasne vela casu, a ked som volal do firmy, poradit mi nevedeli, ze si to musi kazdy odskusat a a nastavit sam, kedze obilie ma stale inu konzistenciu..A stalo ma to nemalo penazi, a kotol vie vyhriat vodu TUV na 53 stupnov, co mi staci asi na 13 stupnov v dome..A stahovat sa tam chceme tento rok..Nema niekto skusenosti s tymto kotlom alebo s kurenim obilim vseobecne?Velmi by som bol vdacny za radu sem,alebo telefonee cislo...dakujem pekne