Přechod z akumulaček na přímotopy ?

Rubriky:

Reklama
Přechod z akumulaček na přímotopy ?

Zdravím,

už poměrně delší dobu mě trápí jeden problém s mým bytem a tím je vysoká spotřeba el. proudu. Byt je velikosti 3+1, podlahová plocha 68m2. Jeho umístění je v posledním (4/4) NP pod střechou, ještě je navíc rohový, orientace S,V,J. Dům, ve kterém je byt, je cca 40 let starý, bez jakýchkoliv zateplení. Vloni proběhla výměna všech oken (5 ks) za plastová, ale po letošním vyúčtování jsem zjistil, že jejich výměna neměla na spotřebu el. energie absolutně žádný vliv. Je vytápěn akumulačními kamny (2x 2,5 kW, 1x 5 kW), ohřev vody je řešen přes el. bojler, vše v bytě je na elektřinu, plyn v bytě zaveden není. Roční spotřeba el. energie je 15300 kwh (13500 kwh NT a 1800 kwh VT). Podotýkám, že v bytě žije přes týden pouze 1 osoba a jen na víkendy jsme v něm 2. Kamna jsou 25 let stará a jedny z nich už moc teplo nedrží, i když se nabijí. Dříve jsem měl problémy i s tvorbou plísní, ale po výměně oken a častějším větrání tyto problémy z velké většiny zmizely. Teď už mě trápí jen ta spotřeba, 3000/měs za vytápění menší 3+1 mi přijde dost vzhledem k tomu, že v bytě je i přesto často tepelná nepohoda. Co jsem četl, tak takovou spotřebu mají často majitelé velkých RD. Přemýšlím o výměně všech kamen za přímotopy. Jde mi jak o estetičnost, tak o tepelnou pohodu, ale mám strach ze spotřeby. Můžu čekat její zvýšení, nebo je vysoká kvůli starým kamnům a budu platit stejně, při lepší pohodě ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.