Reklamace montáže kotle

Reklama
Reklamace montáže kotle

Dobrý den,

rád bych požádal o rady, o vaše názory, jak postupovat v mém případě:

Chtěli jsme doma přejít z plynového vytápění na tuhá paliva. Problematice jsme velice nerozuměli. Vybrali jsme si montážní firmu, kotel Viadrus U26. Firmě jsme sdělili požadované informace ohledně tloušťky komína a další. Vybrala nám 6ti článek.

Jde mi o to, že roury a komín je zadehtovaný a já začal nad vším zpětně přemýšlet, pročítat internetové diskuze a učit se. Základ je, abych měl dostatečný komínový tah. V brožuře ke kotli najdu na prvních stranách graf, kde je udaný počet článků na kotli, průměr komína a jeho délka, abych dosáhl požadovaný tah.

Z této tabulky jednoznačně vychází, že komín se vůbec nepřibližuje dostatečným parametrům. Máme 6ti článek a komín 160 průměr, délka cca 9m.

A já nad vším přemýšlím, jestli je vůbec normální, aby mi firma takto namontovala kotel, když od začátku nemáme dostatečný komín. Ptal jsem se majitele firmy a ten mi řekl, že papírově nesplňuje, ale že s tím mají dobré zkušenosti.

Vůbec netuším, za jakých podmínek můžu žádat o reklamaci. Je tohle jasný případ pro reklamaci?

Majitel mi navrhl, že ke mě pošle revizáka na komíny, aby se vyjádřil. Ten ihned řekl, že komín je nedostačující, že 160ka je málo. Mohu tedy reklamovat? A co vlastně? Celý kotel, celou montáž?

Komín je ze šamotek a vyfrézovat prej nepůjde.

Pak mi ale revizák řekl, že když to budu často čistit, tak to může fungovat i takhle. Prej se to má stejně každý měsíc čistit. Prej se to všeobecně ví. A prej mi bude dřevo vždycky dehtovat, ať topím sebelíp (vážně?). Takže by k tomu měly být přizpůsobené roury, které jdou z kotle do komína. Ale ty nám firma udělala na pevno, zabetonované a nehnu s nima, jen za cenu, že to vysekám majzlem.

Tak si říkám, jestli bych neměl reklamovat alespoň to, aby se daly roury nějak čistit?

Děkuju moc za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.