Chyba F0 na kotli Protherm 24 KOZ-ZP

Reklama
Chyba F0 na kotli Protherm 24 KOZ-ZP

Zdravím všechny,

prosím naléhavě o pomoc s kotlem Protherm 24 KOZ-ZP.

Kotel je rok výroby 2000, provozován 9 let absolutně bez problémů v rodinném domě. Od října 2010, tedy od letošního zprovoznění, mě začala trápit známá chyba F0. Nejdříve sem tam, a stačilo vypnout a zapnout kotel. Poslední týden už je to několikrát denně, a už z toho začínám být zoufalý. Asi budu muset opravdu objednat servis, ale můžou nejdříve ve středu. Nicméně se vás chci zeptat, jestli to není nějaká hlouppost, kterou bych sám vyřešil.

Projevy
- chyba naskočí většinou ráno (v noci netopím), odpoledne (přes den taky snižuju teplotu) a taky večer kolem 22. hodiny (snížení teploty na noc).
- sundal jsem tlakový spínač, ten je v pořádku. Pod ním je takový kolíček, a jestli chápu správně, tak když poklesne tlak, tak se zasune dovnitř. No a zajímavé je, že když naskočí chyba F0, tak ten kolíček opravdu zajede, tzn. že skutečně dojde ke ztrátě tlaku, ale tlakoměr na kotli stále ukazuje 1,3!!!, což mě vede myšlence lokální ztráty tlaku v třícestném ventilu (to na čem je nasazen tlakový spínač). Je to možné?
- další zajímavost je, že pokud kotel naskočí, tak to v něm zabublá, dokonce až ve vedlejším žebřinovém radiátoru, což mě věde k myšlence, že je v něm nějaká vzduchová bublina
- ohřev TUV funguje normálně
- čerpadlo jede na nejvyšší rychlost III, když ho snížím, naskočí většinou chyba F0

Co pomůže
- když taskočí chyba F0, pomáhá vypnutí a zapnutí kotle
- nebo bouchnutí do kotle zvenku do jakékoliv části oplechování. Zajímavé je, že někdy stačí opravdu jen malé ťuknutí, jindy větší rána.
- nebo v poslední řadě vypnutí na delší dobu, pak zase chvilku jede

Co jsem zkoušel
- vypuštění a napuštění celého systému. Tady ale nevím, jestli jsem prováděl správně. Nemá se ještě vypusti i kotel, četl jsem, že má nějaký svůj ventil? Nemůže být zavzdušněné čerpadlo, třícestný ventil, výměník??? A napouštění jsem prováděl přes napouštěcí ventil v kotli. Zkusím ještě od spodního radiátoru přes zpátečku.
- dofoukání expanzní nádoby

Otázky
- nemůže být něco v oběhovém systému ucpaného?
- na třícestném ventilu zleva je ještě velká černá krabička, není uvnitř nějaké sítko, které bych mohl vyndat a vyčistit?

Děkuji za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.