Základy pro terasu

Rubriky:

Reklama
PK Pavel Kříž @pavel.kriz748 před 13 roky27.12.2010 17:10:00
Základy pro terasu

Pomalu se chystám na terasu. Zatím máme s manželkou dvě varianty. Udělat betonovou desku a nebo položit dlažbu do štěrkového lože. Terasa bude do L tvaru 28m2. Její povrch bude cca 5cm nad současným terénem. Bude zasahovat nejen do původního terénu ale i do prostoru, kde byla při stavbě RD navážka hlíny cca 60cm (v létě strojně hutněna). Tato navážka projde letos druhou zimou (kvůli info o sedání). Můj dotaz pro ostřílené stavaře zní, jak co nejlépe založit terasu - tedy základy. Moje idea je, odkopat trávník do hloubky 30cm,lem terasy zhotovit ze ztraceného bednění, dovnitř prostoru 20-25cm štěrku 16-32, poté 5cm lože 4-8, dlažba. Koncové dlaždice lepené na ztracené bednění. Druhá varianta, udělat uvnitř kari síť, vylít betonem a nalepit nějaký kámen či dlažbu. Raději bych první variantu - pokud to bude nějak sedat či se vlnit, druhou variantu díky lemu ze ztraceného bednění mohu udělat vždy. Jen nevím jak hluboko zakopat to bednění. Můžu počítat s dvouletou navážkou jako za rostlý terén? Stačí na terasu základ 40cm (15cm beton s výztuží a 25cm bednění)?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.