Netopí větev (radiatory)

Reklama
Netopí větev (radiatory)

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Předělával jsem pouze kotelnu. Původně byl kotel na ruční prikládání a soustava byla na "samotíž". Byla zde umístěna i exp. nádrz uzavřená viz.obr. Problémy jsem neměl s topením žádné. Když se předělala kotelna, exp. nádrž se posunula viz.obr.
Mám dvě alternativy topení. Když topím kotlem na plyn všechny radiatory topí topí stejně a bez problémů. Problém nastane u kotle na tuhá paliva. Pokud nastavím teplotu cca 23C na 24hod, kotel na chvíli topí a po chvíli (30min) vypne - problémová větev (radiatory) jsou studené. Pokud zaplnu kotel na cca 3hodiny, zpetná voda je přibližne 50-55C radiatorny začnou topit. Sice nedosahnou stejné teploty, jako ostatní, ale topi. Zajímavé je, že potrurbí u radiatorů je dříve teplejší na zpátečce (cca 30C ). Až potom se radiatoruy začnou ohřívat tak, jak mají. Nechápu proč. Na tomto portále jsem se dočetl o umístění exp.nádoby
https://www.tzb-info.cz/219-kam-umistit-…
nevím však ja velký vliv to může mít . Myslím si, že vzduch v soustavě nemám - soustavu jsem několikrát ovzdušnoval. . Zkoušel jsem dát čerpadlo u kotle na tuhá paliva na výtlak, výsledek byl stejný ( radiatory netopily) . Také jsem udělal to, že jsem topil kotlem na tuhá paliva a zapnul plynový kotel. I při nízké teplotě všechny radiatory topily stejně.Problém bych asi vyřešil tím, pokud bych použil termostatické ventily a soustavu přiškrtil, nebo dal čerpadlo poblíž kotle na plyn. Nejdříve bych chtěl přijít na to, kde je chyba.Děkuji za všechny vaše názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.