Netopí větev (radiatory)Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Předělával jsem pouze kotelnu. Původně byl kotel na ruční prikládání a soustava byla na "samotíž". Byla zde umístěna i exp. nádrz uzavřená viz.obr. Problémy jsem neměl s topením žádné. Když se předělala kotelna, exp. nádrž se posunula viz.obr.
Mám dvě alternativy topení. Když topím kotlem na plyn všechny radiatory topí topí stejně a bez problémů. Problém nastane u kotle na tuhá paliva. Pokud nastavím teplotu cca 23C na 24hod, kotel na chvíli topí a po chvíli (30min) vypne - problémová větev (radiatory) jsou studené. Pokud zaplnu kotel na cca 3hodiny, zpetná voda je přibližne 50-55C radiatorny začnou topit. Sice nedosahnou stejné teploty, jako ostatní, ale topi. Zajímavé je, že potrurbí u radiatorů je dříve teplejší na zpátečce (cca 30C ). Až potom se radiatoruy začnou ohřívat tak, jak mají. Nechápu proč. Na tomto portále jsem se dočetl o umístění exp.nádoby
https://www.tzb-info.cz/219-kam-umistit-…
nevím však ja velký vliv to může mít . Myslím si, že vzduch v soustavě nemám - soustavu jsem několikrát ovzdušnoval. . Zkoušel jsem dát čerpadlo u kotle na tuhá paliva na výtlak, výsledek byl stejný ( radiatory netopily) . Také jsem udělal to, že jsem topil kotlem na tuhá paliva a zapnul plynový kotel. I při nízké teplotě všechny radiatory topily stejně.Problém bych asi vyřešil tím, pokud bych použil termostatické ventily a soustavu přiškrtil, nebo dal čerpadlo poblíž kotle na plyn. Nejdříve bych chtěl přijít na to, kde je chyba.Děkuji za všechny vaše názory