Vlhkost - co sní?

Rubriky:

Reklama
Vlhkost - co sní?

Dobrý den, prosím o radu.
Zateplil jsem rodinný dům.
Stěny svislé::
EPS Styrotherm plus 70 tl.120mm. Plastová okna a dveře zůstali původní.
Skosená část střechy:
Po obou stranách skosení v délce cca 2m jsem nechal původní zateplení Orsil tl. 2 x 8cm a střešní okna 6x. Před 15 lety se doporučovala difuzní folie od společnosti Bramak ( krytina střechy je od Bramaku), ale návody nebyly propracované.
Fólije která byla prostupná pro vlhkost byla položena přímo na Orsilu (což byla chyba) a hned první zimu stékala vysrážená vlhkost po fólii dolů na okraje střechy kde vytvářela souvislou vrstvu ledovky. Fólii jsem po první zimě vytrhal a další zimy byly bez problémů vlhkost se odvedla přes Orsil ven.
Rovná část půdy:
Izolace zakrytá bedněním- (pochůzková) s izolací Orsil 2x 8 cm bez parozábrany a bez fólie ( kterou jsem také z pod bednění vytrhal, abych zabránil srážení vlhkosti pod ní). Bednění bylo i ze spodní strany suché.
Bednění jsem vytrhal přidal minerální vatu Isover Unirol Profi tl. 120cm do roštů ( nové trámy jsem položil nad staré ale od starých izoloval 2cm izolací, aby nevznikal tepelný most).
Vše jsem opět zakryl bedněním. Bednění jsem provedl důsledně (spáry mezi prkny v podstatě nebyly - prkna byla na doraz). Nyní při kontrole půdy, bednění navlhlo a na několika místech se prkna zvedla.
Na spodní straně prken je namrzlá izolace do1mm dále hlouběji je izolace suchá.
Po zateplení stěn (EPS propustností nehýří) se nutně musel, zvýšil odvod vlhkosti z budovy ven skosenou a rovnou půdní plochou. Doufal jsem, že bude postačující původní řešení. Původní řešení bylo bez námrazy po vylepšení zateplení s námrazou.
Co radíte.
Asi ponechat stávající stav.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.