Správný typ radiátoruZdravím,
v bytě v panelovém domě jsem vyměnil topidla při celkové rekonstrukci bytu.
Staré plechové radiátory jsem vyměnil za CosmoNovu (Vogel&Noot), ale technik, který následně montoval měřidla na samotná topidla uvedl v montážním protokolu, že se jedná o topidla Radik Klasik (Korado). Samotný typ co do rozměrů už trefil (typ 22 u obou), ale nyní jsem zjistil, že dle technické specifikace topidel by CosmoNova měla mít o něco vyšší výkon.
Rád bych zjistil, zda rozdílná definice topidel může mít nějaký vliv na koeficienty, kterými se bude spotřeba přepočítávat. Absolutně netuším, zda výkon topidla je nějak při stanovení koeficientů zohledněn.
Na internetu jsem nalezl tuto větu: Pomocí montážního protokolu se získají normou předepsané konstanty, kterými se následně koriguje hodnota odečtená na indikátoru RTN. Dedukuji, že to význam má, ale netuším, zda jsem na tom takhle o chlup lépe nebo hůře...
Pokud to tedy vliv má, měl bych se ozvat (neboť je záměna pro mě nevýhodná) a nebo bych měl dělat mrtvého brouka (jelikož jsem na tom o něco lépe než kdyby technik uvedl skutečný typ topidla)? :-)
Díky za informace a hezký den