Kondenzace vody v odvětrávacím potrubí z koupelny

Reklama
Kondenzace vody v odvětrávacím potrubí z koupelny

Zdravím,

mám problémek s trubkami od ventilátorů v koupelně a záchodě vedoucích přes nezateplenou půdu na střechu. V zimě v nich kondenzuje vyfukovaný vzduch z místností a skapává zpět do místností a ventilátorů (jeden mi již takto loni vyhořel).

Loni jsme si říkali, že je vysoká vlhkost po dokončení stavby a v létě jsme trubky vedoucí skrz půdní prostory obalili vatou a alobalem. S tím, že dole jsme vytvořili cca 5l sifon, o kterém jsme si myslili, že zadrží případnou zkondenzovanou vodu. Bohužel již teď jsou sifony plné a voda zase kape.

To samé se nám dělo u digestoře, ale letos máme vlhkost 40% tak tam se to zatím neprojevilo, ale v té koupelně i přes instalovanou rekuperační jednotku na zeď, je tak vysoká okamžitá vlhkost, že se to děje.

Máte prosím nějakou zkušenost a radu jak na to?

Mě napadlo, v létě trubky odizolovat a omotat topnými kabely s automatikou spínání http://www.elektricke-topeni.eu/?p=produ… , pak to překrýt silnějším alobalem, pak opět izolaci z vaty a opět alobal.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.