viadrus herkules duoVážení, četl jsem řadu, většinou negativních názorů na tento kotel.Topím v něm již třetí sezonu a musím říct , že o proti kotli H 51 , které jsem propálil dva ,tedy za 40 let , je tento SUPER a předběhl dobu. Též jsem s ním první sezonu zápasil !! Ale chce to kvalitní suché uhlí a ne Polsko , nebo jiný šubrunk!!! Nastavení mám : u1 - 7 , u2 - 7 , u3 -5 , u4 - 25 - vzduch na plno a na nic jiného nasahat a jde jak z praku. Pokud nevytáhnete kotel na požadovanou teplotu , je slabý, Váš dům má větší tepelné ztráty než má kotel výkon. Kupte buď černé uhlí , nebo zavřete boilery a nějakou místnost kde stejně nikdo nebydlí, garáže a tak.
Jednou za měsíc je nutné otevřít okno v hořáku a vyčistit jej, je plný zrnek popela a hořák má málo vzduchu !!!!!
Kotel nikdy nevyhasl !!!
Jinak nic, jen jednou za tři až čtyři dny vybrat popel ,dosypat uhlí dle násypky a ležet na pohovce a užívat blahobytu.
Je to prostě super , nečistí se , nevymetá, nedehtuje, prostě nic !! Je to bomba. Lepší věc než je tento kotel nemám.
Jsme celá rodina nadšena z tohoto zařízení.
Když z podzima topíme dřevem - též super - dobře se zatápí, ovládá, drží teplotu, prostě vše super. A hlavně se nemusí každý týden vymetat jako H 51, ten se navymetá vůbec.
Přeji příjemné a pohodové teplo všem, co mají kotel jako já a dobré zdraví v roce 2011