Kondenzační kotel Vaillant 246/3-5

Rubriky:

Reklama
Kondenzační kotel Vaillant 246/3-5

Zdravím Vás, rád bych se zeptal na následující. Mám kondenzační kotel Vaillant 246/3-5 podařilo se mi jej sehnat za skvělé peníze, nyní mám do něj připojen plyn a napojen na radiátory (měď), kotel jsme vyměnili za starý nekondenzační. Komínová díra je 130cm, nasávání vzduchu nechceme řešit přes komín, protože komín se bude dělat nový (není nyní v pořádku a kdyby se měla do něj spouštět další trubka, mohl by být problém). Rádi bychom vyuˇ'zili pro odvod spalin starý komín ve kterém je hliníková trubka, komín je vysoký cca. 7 metrů. Slyšel jsem, že pokud bych odvod spalin dal do tohoto komínu, člověk, který je autorizovaný pro Vaillant by kotel nespustil z toho důvodu, že v komíně nebude odvod kondenzátu někde na konci komína, komín je udělaný tak, že případná zkondenzovaná voda by tekla komínem nejspíš dole a dole také dvířkama vytékala, ale zajímá mne, zda-li si myslíte, že je to překážkou pro člověka z "vaillantu", aby kotel nemusel spustit, slyšel jsem, že díky tomu kondenzátu komín vydrží tak rok, my čekáme na pěkné počasí ať se může nový komín udělat a případně vyvložkovat plastovou trubkou. Děkuji za případnou radu. Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.