Kondenzační kotel Vaillant 246/3-5Zdravím Vás, rád bych se zeptal na následující. Mám kondenzační kotel Vaillant 246/3-5 podařilo se mi jej sehnat za skvělé peníze, nyní mám do něj připojen plyn a napojen na radiátory (měď), kotel jsme vyměnili za starý nekondenzační. Komínová díra je 130cm, nasávání vzduchu nechceme řešit přes komín, protože komín se bude dělat nový (není nyní v pořádku a kdyby se měla do něj spouštět další trubka, mohl by být problém). Rádi bychom vyuˇ'zili pro odvod spalin starý komín ve kterém je hliníková trubka, komín je vysoký cca. 7 metrů. Slyšel jsem, že pokud bych odvod spalin dal do tohoto komínu, člověk, který je autorizovaný pro Vaillant by kotel nespustil z toho důvodu, že v komíně nebude odvod kondenzátu někde na konci komína, komín je udělaný tak, že případná zkondenzovaná voda by tekla komínem nejspíš dole a dole také dvířkama vytékala, ale zajímá mne, zda-li si myslíte, že je to překážkou pro člověka z "vaillantu", aby kotel nemusel spustit, slyšel jsem, že díky tomu kondenzátu komín vydrží tak rok, my čekáme na pěkné počasí ať se může nový komín udělat a případně vyvložkovat plastovou trubkou. Děkuji za případnou radu. Tomáš