TZB-info - Výpočet objemu tlakové…
Interaktivní návrh/výpočet tlakové expanzní nádoby. Tlaková expanzní nádoba se navrhuje v závislosti na výkonu zdroje tepla, maximální teplotě otopné vody, součiniteli zvětšení objemu, výšce…
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám starý kotel Emka - 3čl., stáří pravděpodobně kolem roku 1952. Mám v 5 pokojích v domě litinové radiátory (25-30 čl. 1 radiátor).Na chodbě 13 čl. Na kotel je nově napojený bojler 180 l na ohřev vody a žebříkové topení 160/60 cm v koupelně. Kdysi tady byl samotížný systém, teď je u kotle čerpadlo, které při topení jede non-stop. Problém je, že neudržím dostatečnou provozní teplotu na kotli - po zatopení na cca 85 stupňů zapnu čerpadlo a během 5 minut teplota klesne na cca 42 stupňů a pak se drží kolem těch 45 stupňů (i při uhlí). Topíme dřevem a uhlím. Může to být nedostatečně výkonným kotlem?
Děkuji
Zdravím, při minulém topení samotížkou jste byl zvyklý na vyšší výstupní teplotu topné vody, ale dnes je cirkulace…
před 14 roky
Zdar. tak čtyřcestnej ventil ani náhodou. Trojcestnej? Bych hodně vybíral, ale spíš taky ne. Aku nádrž? Vzhledem k…
před 14 roky
Nejsem topenář a ani neznám vaši topnou soustavu,abych mohl něco konkrétního doporučit ale hodně mi to připomíná moji…
před 14 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení