Zápach z jímkyDobrý den,prosím o radu při řešení následujícího problému. Máme na chatě již řadu let vybudovanou jímku,kam odchází pouze odpad z WC.Jímka nemá žádný přepad,žádné vyústění,ale jsou v ní díry,tudíž odpad se postupně vsakuje do země- v hloubce od 1,5m do 2,5 m. CCa jednou za 3 roky jímku nechávám vyvést. Soused na mě nyní apeluje, že je to v okolí cítit metanem a že to musí jít ode mě. Zdá se mi to nemožné, aby přes takovou vrstvu hlíny pronikl zápach. Poklop mám z betonových panelů, na nich trávník.Myslíte si, že je možné aby skutečně zápach šel odsud? Já se domnívám že nikoliv.Dle mého problém vězí někde jinde a sice- ve společné kanalizaci kam vyúsťují ne právě dokonalé přepady od ostatních uživatelů osady.Tato kanalizace je z kopce a my jsme nahoře.Tudíž se domnívám, že smrad stoupá kanalizační trubkou a dere se ven u nás na kopci. Já mám vodu z okapů svedenou řetězy přímo do kanalizace, takže průchodu vzduchu kanalizací nic nebrání.V loňském roce se tato společná kanalizace pročišťovala, neboť byla ucpaná splašky z jímek. Mám dojem, že soused na mě tlačí neprávem a měl by spíš řešit ostatní chataře a jejich odtoky z jímek. Prosím o Vaše názory, zkušenosti. Co si myslíte o tom průsaku smradu z mojí jímky přes hlínu? zdravím a děkuji FD