tepelna cerpadlo Daikin Altherma LTDobry den, chcel by som sa opytat na realne skusenosti s tepelnym cerpadlom v NED, celkove rocne naklady (spotreba el.) prevadzka pocas vykurovacieho obdobia, prevadzka pri nizkych vonk. teplotach <-5°C, ucinnost, el. spotreba. Planujem kupit do novostavby RD tep. cerpadlo Daikin Altherma LT s tep. vykonom 8,4kW ako zdroj tepla pre vykurovanie - podlahovka a pripravu TUV. Dom je dvojpodlazny s uzitk. plochou 160m2, tepelnou stratou 4-5kW, obv. stena YTONG P4-500 hr.250mm + EPS hr. 200 mm, v podlahe EPS150S hr. 180mm, strecha MW hr.400mm, zateplenie zakladou XPS hr.150mm, okna 3skla, vykurovaci system nizkoteplotny - podlahovka v 1.NP aj v 2.NP. nutene vetranie s rekuperaciou tepla - centralne. TČ som zvolil preto lebo na pozemku nie je plyn. pripojka, existujuci plynovod je vzdialeny 60m od pozemku, realizacia plyn. pripojky by bola na moje naklady take je vyjadrenie od SPP. Ak ma niekto TČ Daikin Altherma LT prosim o prakticke skusenosti. dakujem velmi pekne.