Provedení parozábrany

Rubriky:

Reklama
Provedení parozábrany

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně provedení parozábrany v dřevostavbě 2by4. Konstrukce je složena: z venku dřevovláknitá deska Hofafest UD60mm,V konstrukci 16cm vaty a zevnitř je osb 12mm a na ní parozábrana. OSb plní jen funkci statickou, tzn že jsme nepřelepovali spoje atd a raději jsme použili parozábranu. V čem je problém.
Ve čtvrtek začali dělat parozábranu v přízemí. A v pátek tam přišel vodař a začal dělat rozvody vody.A mám několik věcí které se mě nelíbí.

1) Vodař přišrouboval všechny držáky přímo do parozábrany. Já jsem četl v aplikačním manuálu firmy JUTA,že by se měly šrouby podlepit nějakou páskou minimálně pokud bude vyšší vlhkostní namáhání větší než je v běžném obytném prostoru, což si myslím že koupelna je tím případem kdy by se asi ty šrouby měly podlepit.Většina prošroubování je v koupelně. Co myslíte? Firma co staví domek tvrdí že to zatmelí nějakým tmelem ale nejsem si jistý jestli to bude učinné. Jinak přišroubované sponky v parozábraně máte na fotkách "šroub v parozábraně 1 a 2.

2) Na stěně jsou 2 parofolie, jedna ve spodní půlce stěny a druhá v horní půce stěny a uprostřed je přesah horní přes spodní, který se má přelepit. Když jsem se dnes na to díval tak jsem zjistil že jsou nataženy parozábrany, jsou přisponkované ale už není přelepený přesah folií přes sebe a vodař již natáhnul potrubí mezi patry takže pod trubkama folie nejsou slepeny a ani je už tam neslepí protože se pod to nedostanou. Asi bude ale nutné ty trubky odšroubovat, povolit a parozábrany slepit. Mám ale strach že v parozábraně naděláme při opětovném přišroubování trubek další díry nebo je zvětším a oslabím parozábranu a časem to třeba praskne. Foto: Spoj-přesah 2 parozábran1 a 2.JPG

3) V rohu, v budoucí koupelně, jsem našel protrženou parozábranu. Folie se vytrhla ze sponky kterou přisponkovali folii k desce. Bohužel v tom rohu se mě zdá že folie je hodně našponovaná. Rukou nelze lehce dotlačit folii až do rohu a jde to jedině že tu folii natahuji. A má strach že časem se protrhnou i další sponky. Díra se dá přelepit ale nevím jestli to mám nechat tak. Myslím že jestli ta folie zůstane natažená tak popraská i v dalších místech. Ted nevím jestli je nějaká možnost krom toho že by se ta folie povolila. Vzhledem k tomu že již je tam desítky šroubů tak by byla jak cedník a natáhnout ji znova to je složité vzhledem k tomu že tam je již roztažená voda. Foto:Protržená parozábrana v rohu místnosti v okolí sponky.JPG

4) A ještě bych se chtěl zeptat jestli nevíte jak se provádí parozábrana u stropu nad přízemím. Ve stropu parozábrana nebude ale nevím jak přidělat a kam dotáhnout tu parozábranu. Nyní je folie dotažená k nosníku, ale nad nosníkem ještě bude cca 20 cm vaty a pokud folii nenatáhneme až na horu k osb desce tak mám strach aby tam nebyla velká vlhkost. Přesah parozábrany nahoře ale podle mne nedosáhne až k horní osb desce. Foto:Parozábrana u stropu.JPG

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.