Ocelový skladový kontejner zakopaný ve svahu coby sklad nářadíNa svažitém pozemku kolem domu nemám vhodné prostory ke stavbě klasického zahradního domku atp. Potřebuji ale vyřešit uskladnění zahradního náčiní - bubnová sekačka, sněhová fréza, řetězová pila atp. Nad domem (po celé délce domu) je cca 4 metrová vodorovná plošinka, která přechází do svahu. Byl jsem inspirován trochu bláznivým nápadem - obstarat si použitý ocelový skladový kontejner (rozměry š x v x h cca 220 x 220 x 360), odkopat část svahu a kontejner tam umístit. Nyní řeším, nakolik je to reálné. Svah by šel odkopat bez větších problémů - 1 denní práce traktor bagru (s využitím vytěžené zeminy na pozemku). Pak jsem měl představu, že bych udělal po obvodu (podlahy kontejneru) základové pásy a vylil lehkou základovou desku, na kterou bych navařil lepenku. Na to bych nechal položit kontejner, který bych oblepil lepenkou. Na to by se udělal lehký betonový skelet s použitím kari sítí. A to celé by se zasypalo. Kontejner by mě vyšel na cca 20.000, práce bagru na 8.000 a i se základy a tím skeletem bych se dostal na rozumnou cenu. Otázkou je, zda by to bylo dostatečně pevné a jak dlouho by kontejner vydržel, než by zrezl. Ocelový plech je síly 3 mm. Původně jsem to považoval za naprostý nesmysl, nicméně s ohledem na cenu a rychlost přípravy to tak špatný nápad není. Na druhou stranu oslovený prodejce / výrobce kontejnerů mi toto řešení rozhodně nedoporučil... Co si o tom myslíte?