Ocelový skladový kontejner zakopaný ve svahu coby sklad nářadí

Reklama
Ocelový skladový kontejner zakopaný ve svahu coby sklad nářadí

Na svažitém pozemku kolem domu nemám vhodné prostory ke stavbě klasického zahradního domku atp. Potřebuji ale vyřešit uskladnění zahradního náčiní - bubnová sekačka, sněhová fréza, řetězová pila atp. Nad domem (po celé délce domu) je cca 4 metrová vodorovná plošinka, která přechází do svahu. Byl jsem inspirován trochu bláznivým nápadem - obstarat si použitý ocelový skladový kontejner (rozměry š x v x h cca 220 x 220 x 360), odkopat část svahu a kontejner tam umístit. Nyní řeším, nakolik je to reálné. Svah by šel odkopat bez větších problémů - 1 denní práce traktor bagru (s využitím vytěžené zeminy na pozemku). Pak jsem měl představu, že bych udělal po obvodu (podlahy kontejneru) základové pásy a vylil lehkou základovou desku, na kterou bych navařil lepenku. Na to bych nechal položit kontejner, který bych oblepil lepenkou. Na to by se udělal lehký betonový skelet s použitím kari sítí. A to celé by se zasypalo. Kontejner by mě vyšel na cca 20.000, práce bagru na 8.000 a i se základy a tím skeletem bych se dostal na rozumnou cenu. Otázkou je, zda by to bylo dostatečně pevné a jak dlouho by kontejner vydržel, než by zrezl. Ocelový plech je síly 3 mm. Původně jsem to považoval za naprostý nesmysl, nicméně s ohledem na cenu a rychlost přípravy to tak špatný nápad není. Na druhou stranu oslovený prodejce / výrobce kontejnerů mi toto řešení rozhodně nedoporučil... Co si o tom myslíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.