Nejasnost v Kv - různí výrobci těles, vliv na spotřebu?

Reklama
Nejasnost v Kv - různí výrobci těles, vliv na spotřebu?

Zdravím,

mám II. generační dům, "přístavek" dostavěn dodatečně. Dům jsem koupil hotový od původního majitele, co to takto vyřešil. 5 let stáří.

Přístavek neobydlen, chci jen temperovat. Hlavní dům topit.

Dům mi netopí tak jak si představuji. Přízemí mi přijde přetápěné, 1NP naopak chladné. (mám v 1NP termostat, tam nastaveno 22st, které udržuje, to je OK, ale spodek se prostě přetápí, vytopit 1NP tak trvá déle a tím je i velká denní spotřeba)

Několik rad mi řeklo, že nemám zateplenou půdu a střechu. Podle PD však má být zateplen strop nad místnostmi v 1NP vrstvou 2x 6cm. Podle fyzického zjištění je vidět, že mám 1x 15cm "skelná vata", kouše to jak potvora, když jsem to odklápěl. Pod tím je vidět nějaká "hliníková folie", předpokládám ta parozábrana a pak SDK. a samozřejmě šikmá střecha od tohoto stropu dolu... To je... Jak šikminy tak strop je prostě všude těch 15cm vaty.. Je to málo???? To jest, může to způlsobovat takové úniky a to, že nedotopím????

Co je vidět, že není zatepleno jsou schody na půdu, můžou tyto způsobovat úniky??? A to takto velké????

Střecha od půdy k vrcholu zateplena není. To uvažuju, že udělám na jaře, zbyla kamarádovi vata, nějaká tl.asi 10 nebo 15cm, tak myslíte, že tím nic nezkazím???

Takže zde tolik k doplnění, jak je provedeno zateplení stropu nad SDK a čím...

Dále dům nemá dodělané zateplení základů a soklu, opět viditelné z fota. Myslíte, že je to nutné dodělat? Není zateplen základ ani sokl, ten čeká povrchová úprava.. Mám to obkopat na základ a obložit deskama??? Tj.: dozateplit??? Než udělám povrch. Úpravu soklu a obrubníky? Jde mi o to: má to nějaký, a případně podstatný vliv na snížení tepe.ztráty objektu????? Aby se to vrátilo a pomohlo. Negatoivní jevy jako je popsáno v řadě témat nemám, jen pocitově studenější podlahu v místnostech kde není podlahové topení, což je právě možná jen o tom pocitu…

Přikládám přesný popis (doufám že přesný) radiátorů a nákres kde jsou umístěny. Zejména nastavení ventilů nechápu..

Další fakt: dům má tělesa KERMI s ventily o nastavení převážně 3/6. Přístavek původní majitel dodatečně dostavěl, proto jiný typ těles a to DIANORM s jejich ventily nastaveno na 6/6. Oba výrobci takto nastavují kv z výroby, našel jsem na stránkách

Byl jsem u 2 kamarádů co mají domy, tam tělesa KORADo, všichni z výroby na 6/6 a ani netuší, že tam nějaká stupnice je.

Chápu tedy správně, že mám dům osazený tělesi s TRV na polovinu? Tudíž poloviční výkon? Projekt určoval RADIK, takže předpokládám, že kdyby je tam někdo dal, tak tam je taky TRV nastaveno na 6/6. Ale někdo zvolil KERMI a tam je to na 3/6..

Udělal jsem totiž to, že jsem v té mé ref.místnosti, což je dětský pokoj v 1NP, že jsem tím klíčem který mám, nastavil 6/6 a najednou se mi místnost ohřívá mnohem rychleji, tím se „nepřetápí“ přízemí a dokonce si myslím, že vyýrazně se snížila spotřeba. Pač asi kotel nejede zbytečně tak dlouho. Nebudu zde psát o kolik, to udělám, až po korektním měřením s teploměry apod.

Mám to udělat všude? Bylo ale také rečeno, že s tím sahám do dyn.vyvážení soustavy a můžu si to rozesr..t úplně….. Tak nevím, nevím.

Rozhodně, zde je přehled radiatoru:

1) KERMI Profil-Kompakt 22, 120x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
2) KERMI Profil-Kompakt 22, 40x50, vložka TRV –zde bohužel jiná než standardně dodávaná („mosazné barvy“),bez označení, nastaven na 3/6, osazena hlavice HEIMEIER
3) KERMI Profil-Kompakt 22, 80x50, vložka TRV KERMI-K O V3K, nastaven na 3/6, osazena hlavice HEIMEIER
4) Žebřík (firmu nevím),60x183, 1bodové připojení HEIMEIR(na max) + hlavice HEIMEIR
5) KERMI Profil-Kompakt 22, 80x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 3/6, osazena hlavice HEIMEIER
6) KERMI Profil-Kompakt 22, 120x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
7) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
8) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
9) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
10) DIANORM Ventil Compakt 22, 40x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER
11) Žebřík (firmu nevím),60x175, 1bodové připojení GIACOMINI (na max) + hlavice HEIMEIR
12) DIANORM Ventil Compakt 22, 80x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER
13) DIANORM Ventil Compakt 22, 80x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER
14) DIANORM Ventil Compakt 22, 80x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER
15) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
16) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x60, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 4/6, osazena hlavice HEIMEIER
17) KERMI Profil-Kompakt 22, 40x60, vložka TRV –zde bohužel jiná než standardně dodávaná („mosazné barvy“),bez označení, nastaven na 3/6, osazena hlavice HEIMEIER
18) KERMI Profil-Kompakt 11, 40x50, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 2/6, osazena hlavice HEIMEIER
19) KERMI Profil-Kompakt 22, 100x50, vložka TRV KERMI-H S V3K, nastaven na 3/6, osazena hlavice HEIMEIER
20) Žebřík (firmu nevím),70x183, 1bodové připojení HEIMEIR(na max) + hlavice HEIMEIR
21) DIANORM Ventil Compakt 22, 60x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER
22) DIANORM Ventil Compakt 22, 80x60, vložka TRV standard do výrobce , nastaven na 6max, osazena hlavice HEIMEIER

Věřím, že jsem doplnil co nejvíce možných dat k mému RD.

Budu vděčný o další tipy, posouzení stávajícího stavu nastavení topení, rada a doporučení zda by bylo zásadní dozateplit základy a sokl, a zda izolace nad SDK nad 1NP je asi dostačující, případně čím a jak dozateplit, když už to musím kvůli ventilátoru koupelny otevřít. A jak případně dozateplit či dořešit schody na půdu..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.