Výkon čerpadla oběhové vody

Reklama
Výkon čerpadla oběhové vody

Dobrý den,

prosím o radu ohledně správného výkonu čerpadla. Mám starší rod. domek, podsklepený s obytným podkrovím, celkový objem 430 m3. Nedávno jsem provedl rekonstrukci topení - výměnu kotle za kotel KLOM 30 (o stejném výkonu jako starý), nová čerpadla, nový kombinovaný ohřívač TUV Dražice o objemu 160 l. Rozvody jsou v mědi, tělesa plochá desková. Topenář osadil ke kotli dvě čerpadla Grundfos UPS 25-40. To na oběh topné vody jsem nastavil na třetí stupeň, to do ohřívače TUV jsem nastavil na první stupeň. Přijde mi, že tělesa v podkroví hřejí méně než tělesa v přízemí, tak jsem to začal řešit a podíval jsem se na stránky výrobce čerpadla. UPS 25-40 má podle grafu 0,5 m3/hod při výšce 3,5m, já mám výšku od kotle k radiátorům v podkroví cca 4,5 m. Nemělo by být osazeno čerpadlo UPS 25-60 ? Projekt bohužel vypracován není.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.