VELUX- zatýká, námraza mezi křídlem a rámem

Rubriky:

Reklama
VELUX- zatýká, námraza mezi křídlem a rámem

Mám 5 let stará VELUX kyvná GGL a GZL. Dům jsem koupil po původním majiteli. Nevím, zda ten problém již byl, nebo ne. Jsme zde první sezonu.

Problém: viz foto. V rozích na SDK se mi ukazují vlhké fleky. Jen v těchto rozích (spodních). Myslel, jsem, že je to malým větráním, v jiném příspěvku zde na TZB (větrání) mi bylo řečeno, že mám špatně udělané zateplení, rozebrat SDK a opravit.

ALE: více větrám, otevřel jsem na stálo u GGL klaplu a u GZL štěrbinu, celých 24h.... Fleky jsou stejné. Zvětšují a zmenšují se pouze tím, že např. v ložnici nechám balkonove dveře celý den otevřené na ventilaci..

Co se však stalo nyní, jsem si všiml náhodou. Pak prošel ostatní okna a myslím, že problém je všude stejný.

Z ničeho nic "čůrek" vody z rohu dřevě.rámu okna, který stekl a ztratil se do SDK...

Tak jsem otevřel okno a je vidět dle fota, že kapky vody jsou na těsnění okna, rám okna (roh) velmi vlhký. Je také vidět námraza na rámu okna, čily v místě, kde přiléhá těsnění. ALe kde se tam ta námraza bere?

Myslím tedy, že problém vlhkých rohů je zde? Ale co s tím? Rohy rámů oken jsou prostě vlhké..

Myslíte, že je to špatnou montáží oken? Nebo těsněním?

Poznámka: dům byl postaven a 5 let nepoužíván, možná tedy třeba 2-3 do roka v létě někdo okna otevřel a vyvětral. Chci tím říci, že třeba omačkané těsnění? Jeli to možné.

Moc díky za pomoc, nevím, co s tím, a rozhodně mě ty mokré (vlhké) fleky trápí. Nevím, zda se připravit na rozebrání střechy, nebo odklopení SDK atd... Hrůza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.