VELUX- zatýká, námraza mezi křídlem a rámemMám 5 let stará VELUX kyvná GGL a GZL. Dům jsem koupil po původním majiteli. Nevím, zda ten problém již byl, nebo ne. Jsme zde první sezonu.
Problém: viz foto. V rozích na SDK se mi ukazují vlhké fleky. Jen v těchto rozích (spodních). Myslel, jsem, že je to malým větráním, v jiném příspěvku zde na TZB (větrání) mi bylo řečeno, že mám špatně udělané zateplení, rozebrat SDK a opravit.
ALE: více větrám, otevřel jsem na stálo u GGL klaplu a u GZL štěrbinu, celých 24h.... Fleky jsou stejné. Zvětšují a zmenšují se pouze tím, že např. v ložnici nechám balkonove dveře celý den otevřené na ventilaci..
Co se však stalo nyní, jsem si všiml náhodou. Pak prošel ostatní okna a myslím, že problém je všude stejný.
Z ničeho nic "čůrek" vody z rohu dřevě.rámu okna, který stekl a ztratil se do SDK...
Tak jsem otevřel okno a je vidět dle fota, že kapky vody jsou na těsnění okna, rám okna (roh) velmi vlhký. Je také vidět námraza na rámu okna, čily v místě, kde přiléhá těsnění. ALe kde se tam ta námraza bere?
Myslím tedy, že problém vlhkých rohů je zde? Ale co s tím? Rohy rámů oken jsou prostě vlhké..
Myslíte, že je to špatnou montáží oken? Nebo těsněním?
Poznámka: dům byl postaven a 5 let nepoužíván, možná tedy třeba 2-3 do roka v létě někdo okna otevřel a vyvětral. Chci tím říci, že třeba omačkané těsnění? Jeli to možné.
Moc díky za pomoc, nevím, co s tím, a rozhodně mě ty mokré (vlhké) fleky trápí. Nevím, zda se připravit na rozebrání střechy, nebo odklopení SDK atd... Hrůza