Starší domek, alphaline vs prima

Rubriky:

Reklama
Starší domek, alphaline vs prima

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci vyměnit okna v prvním patře rodinného domku. Domek je postavený v 60. letech, zdi jsou cihlové, šířka 45 cm, plánované je zateplení 10 cm polystyrenu.
A teď tedy k těm oknům. Původně jsem se rozhodoval mezi profily Trocal 88 (Decro) a veka alphaline (Vekra), kde nabídka společnosti Decro vycházela suma sumárum o 5 tisíc lépe (63 tis.) než od Vekry. Postupem času jsem ale začal uvažovat, zdali opravdu potřebuji takovéto profily, když výsledkem nebude pasivní dům. Společnost vekra mi proto nabídla profil PRIMA s tím, že při zasklení trojsklem by hodnota Uw měla být 0,7. Finanční rozdíl by v tomto případě byl poměrně značný (51 tis. Kč.). Při pokusu výpočtu ztrát na jedné internetové stránce mi vyšlo, že v přepočtu bych při volbě profilu Prima zaplatil ročně kvůli vyšším ztrátám za topení pouze o pár stovek více. Chtěl jsem se tedy zeptat někoho zkušenějšího, zdali by v tomto případě nebyl dostačující pouze profil Prima, případně má-li někdo s tímto profilem zkušenosti. Děkuji za každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.