NED Bungalow - cihla Heluz Family 38

Rubriky:

Reklama
NED Bungalow - cihla Heluz Family 38

Dobry den,

prosel jsem tu jiz spoustu diskuzi a pomalu se mi z toho mota hlava, tolika nazoru a doporuceni, kazdy ma v necem pravdu. Chceme stavet prizemni dum, nejprve byla v planu drevostavba, ale bohuzel v CR vyjde drevostavba draz nez zdeny dum, proto jsme se rozhodli pro cihlu.

Nasel jsem dle meho nazoru zajimavou cihlu Heluz Family 38. Chtel bych dum, ktery bude mit vysoky tepelny odpor (uspora na topeni), ale zaroven se bojim rosneho bodu ve zdi a tvorbe plisni.

Moje predstava byla Heluz Family 38 + 12EPS. Chtel bych se vejit do NED a zaroven mit rosny bod mimo zdivo, pripadne aby vlkost byla tak nizka, aby se bez problemu vyparila. Vetrani rekuperaci neuvazujeme.

Poradi mi nekdo, na koho se obratit, aby mi spocital kde bude rosny bod, jake parametry tato skladba steny bude mit a zda dum bude splnovat NED?

Podlahu uvazuji 16EPS a do stropu vatu aspon 300mm.

Dekuji za pomoc.

PS: Trochu me nahlodalo slozeni steny 30 + 20EPS, ale cena polystyrenu leti s sirkou nahoru a drazsi je i kotvici material atd.. Heluz Family 38 se mi libi parametrove a kdyz jeste zateplime na pokryti pripadnych tepelnych mostu, melo by to ne NED stacit, jen se pak bojim vlhkosti a plisni. Poradi nekdo, dekuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.