Nově vrtaná studna

Nově vrtaná studna

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o rady, v současné době máme týden vyvrtanou studnu hl. 92 m, v příštím týdnu by měli provést čerpací zkoušku s tím, že zároveň máme pozvaného pracovníka ze Zdravotního ústavu na odběr vody k rozboru, na internetu jsem se dočetla, že odběr vody k rozboru by měl být proveden cca až po 48 h čerpání. Můžete mi prosím poradit.
Dále bych se ráda zeptala, neměli jsme zrovna šťastnou ruku při výběru firmy na vrtání - stálé sliby a výsledek nikde - nicméně v projektu máme vrtaní průměr 18/20 cm, vypažení 12,5 cm, ústně jsme se také domlouvali na 12,5 cm. Studnu vrtali, když byl manžel na služební cestě a já je moc nehlídala, když se manžel vrátil a šel na pozemek, uzavřít vrt neboť jej nechali otevřený, tak změřil vypažení 11 cm a ještě v projektu bylo toto vypažení obsypané, nicméně k obsypu nedošlo, se slovy, že se to nedělá, pouze je to na papíře - prý účebnicový příklad, co vy na to?
Také bych se ráda zeptala k hloubce, když jsme měli na pozemku jejich "šamana" tak ústní odhad byl 50-60 m, v projektu jsme měli 70m s tím, že vyvrtali 92 m a ani nás o průběhu neinformovali, to už muselo být, když jsme se jim dovolali, případně je odchytli na pozemku. Co si o tom myslíte, platili byste celých 92 m?
S díky Lucie

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.