Vychlazení aku nádržeZdravím,
chci se zeptat Vás odborníků na můj dotaz k vychlazování aku nádrže.
Stávajíci topení které bylo vybudováno před třemi lety (novostavba) , které fungovalo jak na samotíž tak na čerpadlo jsem dopnil aku nádrží 1000l a podomácku vyrobenou regulací.
Instalatéři mi navrhli projekt který může pracovat jak na samotíž tak na čerpadla. U bráchy má jeho systém ladomat 21 ale tvrdili mi že náhrada může být trojcestný venti tsv1 77st. tak nevím nemohu posoudit mám aku od vánoc.
Nabíjení se mi stará regulace, která zapína okruh do aku pri 78st a stará se o vychlazení aku že vypíná topení při 45st a dochlazuje podlahovka která vypíná při 35st.
Podlahovka má cyklus 40min jede a 40min stojí..
Teď k dotazu:
- je samotné navrhnutí s aku správně?
- zdá se mi že když topím, na čidle s kotle 83st. a na čidle aku až tak za dvě hodinky 72 nahoře a dole 43. Brácha když topí tak má za chvilku 80 a pak se mu to vrství až dolů.
- za 3,5 - 4hod natopím na 83 nahoře a dole 81 samozřejmě jak dotopuji barák a jede všechno tzn. z aku se topí jak podlahovka tak radiátory tak je to troch déle.
- zatápím k večeru tak aby bylo faj doma kolem 8-9hod večer se vypíná regulace a je natopeno na požadované teploty a regulace přechází do režimu termostat a cyklovač podlahovky.
podlahovka je nastavena na38st a cykluje až do rána po 40min. ráno v 7 je na aku 48-50 a dole 35 takže zapne termostat a topí radiátory na chviličku do 45st kdy se topení vypíná a jde podlahovka takže se moc radiátory neohřejou.
- není to trochu málo pravdou je že doma je fajn ale neochlazuje se to tochu moc? byly sice brutál mrazy -17 ale barák je zateleny tak nevím jestli to někde není v cajku.
trochu jsem se rozepsal vím ale doufám že to někdo celé pochopí.
- poraďte mi prosím kdo máte větsí skušenosti, vše se ještě dá předělat. viz foto kotelny.
Děkuji za každou odpověď