Protherm 24KTV

Reklama
Protherm 24KTV

Mám model Protherm 24KTV Turbo. V posledních 14-ti dnech dochází k tomu, že při vytápění teplota na kotli velmi rychle stoupá, dosáhne cca 80st. a tepelná pojistka kotel vypne. Po snížení teploty se kotel opět zapne a tak je to stále dokola, přičemž na pokojovém termostatu zdaleka nebylo dosaženo nastavené teploty. Takto rychlý vzestup teploty vody na kotli dříve nikdy nebyl. Obešel jsem všechny radiátory a nejprve topila stoupačka nejblíže kotli, ostatní byly výrazně chladnější. Přiškrtil jsem ventily, abych soustavu vyvážil, to se v zásadě podařilo, ale závadu jsem tímto neodstranil. Oběhové čerpadlo hučí jako obyvkle, nezkoušel jsem ještě povolit jeho středový šroub, ale myslím, že funguje. Jedinou věc, kterou jsem pozoroval, bylo zavzdušnění topné soustavy, provedl jsem odvzdušnění, tlak soustavy klesl, dopustil jsem do systému vodu, opět odvzdušnil, tlak opět klesl. Voda mi nikde nevytéká. Nevím, kde hledat závadu, laicky mi přejde, že je kotel nějak zavzdušněný či ucpaný, ale to by zase netopily radiátory?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.