Přípojka na dešťovou kanalizaci

Přípojka na dešťovou kanalizaci

Dobrý den

Hledám hledám a stále nenacházím. Proto se ptám a věřím, že se někdo zkušený najde a poradí mi.

Potřebuji nutně připojit okapové svody na obecní dešťovou kanalizaci. Poradí mi někdo, co je k tomu potřeba za dokumentaci a lejstra?? Jedná se mi o to, abych měl co nejrychleji všechny lejstra pokupě a nesháněl jsem někde něco jen proto, že jsem to nevěděl, nebo mi to nikdo neřekl.

Jedná se o cca 10m přípojky od řádu k revizní šachtě. 5m je na mém pozemku, ale jelikož mám RD na úvěr, nám ne něj uvalené věcné břemeno zástavní. (potřebuji i souhlas zastávce??) Dalších 5m je pozemek obecní, kde je kanalizační řád na mé straně komunikace (nemusím kopat přes cestu), ale mezi cestou a chodníkem. Je možné udělat výkop k chodníku a chodník potom podkopat abych jej neporušil?? Chodník má šíři 1,2m.

Mohu si přípojku udělat svépomocí, třeba za dohledu stavebního dozoru nebo k tomu potřebuji firmu která mi vystaví "glejt".

Dnes jsem byl na úřadě a dali mi akorát "Oznámení o záměru v území k vydání územního souhlasu". Z tohoto názvu dokumentu teda moc chytrý nejsem, čekal jsem něco jako "žádost o povolení stavby" nebo tak nějak. Pak prý potřebuji LV a katastrální snímek a projekt. Plus žádost na odbor životního prostředí (údajně volnou formou) a zase mapu nebo nákres.

Je možné, že k tomu budu ještě něco potřebovat?? Mám si ještě něco sehnat?? Třeba pro "sichr"?

Můj záměr je takový, že si nechám udělat tu přípojku a později postupně do ní zavést všechny svody. Je to možné, nebo to musím jako celek??

Děkuji mnohokráte za Vaše rady a názory.

DOPLNĚNO: Bydlím na vesnici a v zemi tu kromě kanalizace vede jen plyn, ale netuším na které straně komunikace. Potřebuji i vyjádření plynáren??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.