Tepelný odpor při přestupu tepla

Rubriky:

Reklama
Tepelný odpor při přestupu tepla

Dobrý den
Momentálně zpracovávám Bc. práci a při počítání ztrát a zisků vnitřních místností jsem se trochu zasekl.(pro projekt topení) Pracuji v programu Teplo od Doc. Svobody.
Pracuji s normou 730540-3 v tabulce J.1 a nejsem si jistý s jakýma hodnotama počítat.
Pro příklad mám koupelnu s návrhovou teplotou 24°C a vedle zádveří s teplotou 15°C, ale nejsem si jistí jaký zvolit tepelný odpor při přestupu tepla (pro výpočet součinitele prostupu tepla) předpokládám že by mělo být Rsi=0,13 a Rse=0,13 jelikož se jedná o vnitřní prostory (Rse uvažuji jako přestup do zádveří)a dále tepelný odpor při přestupu tepla (pro výpočet kondenzace, vnitřní povrch. teploty a tepl. faktoru).
Pokud použiji výpočet(pro výpočet kondenzace, vnitřní povrch. teploty a tepl. faktoru) co je v programu tak mi vychází Rsi a Rse 0,13 ale v normě je všude uváděno pro vnitřní povrch 0,25 jsem z toho malinko zmaten nikde jsem nenašel referenční příklad jak na to, budu rád za každou radu.
Případně jak by to bylo když budu počítat tepelné zisky naopak do zádveří.
obr4 takovéhle hodnoty mi to výpočítalo pokud jsem vyvolal pomocný výpočet ale nějak se mi to nezdá s tím když nakouknu do ČSNky

děkuji za odpověď
Martin Běťák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.