Systém vytápění bungalovuDobrý den,
plánuji v květnu výstavbu RD bungalovu a momentálně řeším systém vytápění. Až doposud jsem byl rozhodnut pro AKU nádž s průtokem pro TUV do které se bude sbíhat tepelné čerpadlo, teplovodní krbová vložka a soláry+systém regulace, všude podlahové vytápění, v koupelně žebřík, 195m2 zastavěných, ztráty 8kW dle výpočtu projektu (snad NED). Jelikož zrušili dotace, investice asi dost vzroste. Známí mi radí ať vynechám AKU nádrž a soláry a topím přímo tepelným čerpadlem (Mitsubishi Zubadan) do podlahovky, bokem malou nádž cca 100l pro TUV (2 dospělí+2 děti) a krbovou vložku pouze na příležitostné přitopení a romantiku, že v létě bude čerpadlo (když vynechám soláry) zbytečně ohřívat velkou AKU nádž jen pro teplou vodu a bude to značně neekenomické. Původní představa byla v zimě topit teplovodní krbovou vložkou (dřevo mám skoro zdarma) a v létě by AKU nádž vytápěly soláry, otázka jestli by to dokázali? Můžete mi prosím poradit co mám zvolit, jestli systém s AKU nádží/TČ/sol/krb nebo TČ přímo do podlahy a malou nádž na TUV nebo to mám udělat úplně jinak, co bude ekonomičtější na následné náklady?
V příloze přikládám půdorys domu pro info, snad se Vám bude líbit, vymyslel jsem si ho sám.
Předem velice děkuji za rady.
S pozdravem
Petr Franz
PS. Rekuperaci jsem zavrhl, mám raději otevřené okno, tím se nechci nikoho dotknout. Plyn nemám.