Jakým čerpadlem osadit vrt ?

Jakým čerpadlem osadit vrt ?

Dobrý den,

na zahradě nám firma právě vyrtala studnu, nebylo to jednoduché, vrt je uložen v jílovitém podloží, pažit se muselo až do 30m /průměr pažení byl cca 38cm, ocel), jinak čistá hloubka hotového vrtu je 27m, hladina spodní vody cca 4m pod úrovní terénu. Vnitřní průměr 160mm, vrtáno šnekem.

Vydatnost studny cca 8m3 denně, nicméně vzhledem k jílovitému podloží mi bylo doporučeno použít čerpadlo s max. průtokem cca 0,2-0,3l/sec., ne výkonnější kvůli eliminaci možného poškození vrtu.

Vrt chci používat primárně pro potřeby RD (WC, myčka), ale také sezónně k zavlažování zahrady. Jak by jste doporučovali vyřešit vystrojení vrtu čerpadlem a příslušenstvím ?

Moje původní myšlenka byla ponorný automat, případně doplněný malou tlakovou nádobou, dostupné typy mají ale příliš velký průtok.

Pak mě napadá do skruže osadit tlakovou nádobu(150-200l), jak by ale poté mělo vypadat zapojení čerpadla, resp. jaký typ čerpadla a příslušenství by jste doporučovali ? Pokud počítám i s vodorovným rozvodem trubek, výpočtem mi celková dopravní výška vychází na cca 55m.

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.