Regulace PT s TČ

Rubriky:

Reklama
Regulace PT s TČ

Dobrý den,

mám novostavbu 160 m2 kde jsem řešil vytápění 12 kw elektro kotlem v přízemí podlahové topení a v patře radiátory. Ztráta domu 9 kw. Před měsícem jsem dodatečně instaloval tepelné čerpadlo vzduch/voda 11 kw s 200 l Aku. nádrží.

Mám tento problém: při současném stavu jsem měl průtokoměry na podlahovém topení nastaveno cca na 0,5 l/min ( celkem 6 okruhů), za těchto podmínek elektrokotel v pohodě natopil místnosti na 22 stupňů, při napojení TČ do sistému mi čerpadlo neudělalo víc, jak 38 stupňu, na podlahovku je to ok., ale na radiátory je to málo. Zvýšil jsem průtoky na 1,5 l/min ( to je maximum co lze), teplota na TČ vzrostla na 49 stupňů, ale v přízemí jsem nenatopil místnosti, víc jak 19 stupňů.

Poradíte mi prosím co s tím???

Regulační ventily mám na podlahovce plně otevřeny, na oběhovém čerpadlu jsem reguloval tlak čerpadla, vidím, že je největší problém v průtoku na PT, protože když zavřu sistém a natápím jen AKU nádrž, tak v pohodě dosáhnu teploty 55 stupňů.

Děkuji s pozdravem

Jan Novák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.