jakou kammenou vatu do akustické příčky?

Reklama
jakou kammenou vatu do akustické příčky?

Dobrý den, vzhledem v posledním měsíci k extrémně narůstajícím cenám izolací, bych co nejdříve rád objednal veškerou izolaci pro svůj domek. Ale nevím jakou kamenou (čedičovou) vatu dát do akustických příček. Jde mi jen o útlum hluku ne izolaci!

Problém je že ani Rockwool ani Isover (jinou firmu prodávající toto zboží snad ani neznám) ve svých katalozích uvadí jen lambdu a slovní popis k čemu je vata určena. Ale nikde není ani zmínka o její akustické vlastnosti (dokonce ani měrné váze). Jakou mám tedy použít? případně dají se někde tyto hodnoty zjistit?
Z katalogu Rockwoolu jsem našel asi nejlepší Airrock ND ale jaké má hodnoty a jaký je v porovnání s konkurencí to netuším :-(

Dále jsem se někde dočetl že nejlepší akustický útlum mají vaty o měrné hmotnosti 45-65Kg na m3, já měl ale za to že čím těžší tím lepší. Nebo už je vata pak tak tuhá že přenáší vybrace z jedné desky na druhou přímo samotnou vatou? To se mi moc nezdá...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.