Oprava kanalizační přípojky

Oprava kanalizační přípojky

Dobrý den,

kamerovými zkouškami mi bylo zjištěno, že kanalizační přípojka za přepadem ze septiku je v havarijním stavu (rozešraná slaškami). Septik by již několik let neměl být používán. Vše propojeno na kanalizaci a čov. Bohužel se část splašku vrací do septiku a dochází k ucpávání celé kanalizační přípojky. Kanalizační přípojka, která je za septikem je z betonu a již se nachází na městském pozemku (pravděpodobně již špatně propojeno při připojování na čov, původní přepad určen jako "pojistka" a septik vyvážen, mělo být propojeno až k napojení na hlavní kanalizaci plastem).
Můžeme mi říci, kdo má provádět opravy kanalizačních přípojek, které se nenachází na mém pozemku, ale vedou od mé nemovitosti. Četla jsem, že existuje určitá právní norma, která to ukládá provozovatelům. Nevíte o jakou normu se jedná a zda je to skutečně pravda. (pozn. původní kanalizace a septik vybudován cca. v roce 1980, propojeno na čov cca. 2007). Děkuji za Vaše reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.