Bungalow ze 175 VPC :: radosti a strasti

Reklama
ZP Zdeněk Pazderský @zdenek.pazdersky před 13 roky15.03.2011 20:53:00
Bungalow ze 175 VPC :: radosti a strasti

Letos na jaře plánujeme svépomocnou stavbu bungalowu 11x15m, jakmile tedy bude st. povolení. Po dlouhém zvažování založeno na pasech na jílovitém podloží.
Základ. patka 600x400 (š x v) C16/20 XC2, na ní 3 řady ZB30 s vnitřní seříznutou stranou pro podkladní desku tl. 120 s dvojitou kari sítí 6x150x150. Podlaha 250 EPS, sokl 200 Perimetr, 1.šár Ytong P4-500, stěna 175 VPC+300 EPS, skládaný betonový strop 200, na něm 400 EPS, dřevěný krov a betonová taška KMBeta.
Projekt mám pouze pro st.povolení, takže moc detailů tam není, ze statiky např. jen posouzení základové spáry. Projektant je sice kapacita, ale obrovsky časově vytížený. Klidně poradí, ale spíše v rámci dozoru přímo na stavbě - to je pro mě trošku pozdě. Proto by se mi hodily názory a zkušenosti ostatních. Zatím řeším následující:

1. Má smysl dávat do základové patky 600x400 ocelovou výztuž (do ZB ji budu dávat horiz. i vertikálně)? U pár realizací jsem viděl před 1.vylitím i podsyp menší frakcí, jaký plní význam?? Vyrovnání, odvodnění, atd?
2. Jak nadimenzovat a uložit kanalizaci? Někdo tvrdí co nejméně prostupů skrz desku a vše vyspádovat do podlahy, druzí více prostupů kvůli lepšímu spádu. Jsou nějaké doporučené průměry pro vany, WC, umyvadla, dřezy atd?
3. Uložení kanalizace pod deskou. Někdo radí podsypat pískem a nadbetonovat (brání poškození při hutnění?), někdo právě obráceně. Jak je to správně a proč?
4. CPV pro krb bych dal raději pod desku, v podlaze by musel být obdélníkový průřez+oslabení izolace v podlaze. Bude mít někdo připomínky?
5. V projektu mám komín Schiedel Absolut s větrací šachtou, neznám ale nikoho, kdo jej má a jak je spokojený s funkčností. Proto chci mít raději CPV viz ad4) a třeba se později rozhodnout pro jinou variantu.

Zatím díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.