Rekonstrukce v panelovém domě

Reklama
Rekonstrukce v panelovém domě

Dobrý den,

určitě se okolo najde fundovaný odborník, na Internetu jsem našel velkou spoustu protichůdných informací a čtení stavebního zákona pořád dokola už je taky trochu únavné. K věci: chystám se vybourat umakartovou koupelnu se záchodem a zděný kumbál v 7.NP panelového domu. Protože je současné uspořádání nevyhovující, nebude se stavět přímo do půdorysu původního umakartového jádra, ale jedna stěna bude cca o 1m posunuta. Jako stavební materiál byly zvoleny sádrovláknité desky.

Když shrnu fakta:
- vypracoval jsem výkres (půdorys) bytu - nového uspořádání, tento byl zapracován do projektu autorizovaným inženýrem ČKAIT
- nebude zasahováno do nosných částí, umakart je jenom umakart a kumbál jsou dvě stěny příčky tloušťky 6 cm
- nechal jsem zpracovat vyjádření o likvidaci odpadů

Celkem tedy mám 2x autorizovaný projekt, jedno vyjádření o odpadech, jeden doklad o vlastnictví nemovitosti, jeden doklad o informování sousedů o stavbě a vyplněné ohlášení.

Na úřadě jsme ovšem dnes narazili na jeden problém, a to ten, že uvedenou novou koupelnu bych chtěl realizovat SVÉPOMOCÍ. Paní trvala na svém, že toto mi může provést pouze firma, neexistuje ani možnost svépomocí s dozorem (toto mi rovnou proškrtla že to prostě nejde). Jak to tedy v tomto uvedeném případě je ? Paní argumentovala tím, že panelák není jednoduchou stavbou, a tudíž jakékoliv práce (i rekonstrukce do půdorysu nevyžadující ani ohlášení) musí být provedeny firmou z oboru stavebnictví.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.