DAKON DUA 24 RT - i opravář bezradný

Rubriky:

DAKON DUA 24 RT - i opravář bezradný

Dobrý den,
prosím o pomoc. Mám doma kotel DAKON DUA 24 RT, což je asi docela běžný typ, jak jsem zjistil. Ale přesto si s ním neví opravář rady. Můj problém bych popsal asi takto: Kotel většinou docela normálně běží, drží správný tlak do 2 bar, i teplotu okolo 70°C. Pak ale z ničeho nic začne syčet jako papiňák, čerpadlo se začne (asi) sekat, cukat (strašný zvuky, jako když se dře kov), zacne lítal nahoru dolu tlak, zhasne plamen a teplota vystoupi někdy až na 120°C. Tohle celé trvá zhruba 10 vteřin. Pak je kotel chvíli uplně mrtvej. Po pár minutách se snaží nastartovat. Někdy se mu to podaří, všechno se srovná na původní hodnoty a jede dál. Někdy ale je zaseklej tak, že teplota furt zůstává na 120°C a čerpadlo se marně stačí rozjet. Někdy se přece jen rozjede, ale už nezažehne plamen. Po tomhle všem je pak slyšet jak do prvního topení vedle kotle odchází velké množství vzduchu (bublinky). Předem upozorňují, že nemám problém se zavzdušněným topení, všechna tělesa topí dobře. Vzduch se do oběhu dostává evidentně někde na kotli. Zvláštní je, že někdy kotel běží 10 dní bez problém, a pak najednou jeden večer začne takhle blbnout. Opravář mi utahoval netěsnost, pak proletoval jeden odpálenej kontakt na plošným spoji. Fakt je, že tomu syčení někdy předchází takový cvakání a skřípání z místa, kde je elektronika. Teď mi chce opravář vyměnit celou tu desku, cena i s prací cca 3500Kč, ale nemám jistotu, zda to pomůže. Nový kotel stojí okolo 20 000Kč, což je samozřejmě víc, ale zase by byl novej a v záruce.
Prosím poraďte, pokud někdo máte zkušenost. Díky moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

95 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.